Duurzaamheid

Iedere dag werkt Haluco met verse natuurproducten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we nadenken over de impact op het milieu waarin deze verse producten worden geteeld en verhandeld. Voorbeelden hiervan zijn de bouw van ons pand, het benutten van vrijgekomen energie en duurzame installaties.

Warm- en koudwaterbronnen
In het bedrijfspand van Haluco wordt overtollig warm en koud water opgeslagen in bronnen diep onder het gebouw. Vanuit deze opslag wordt warm water gebruikt voor de centrale verwarming. Het koud water wordt dan weer gebruikt voor het koelen van de producten in de koelcellen. Dit gebeurt allemaal door het rondpompen van het water. Ook gebruiken de koelcellen automatisch de kou van buiten als het buiten kouder is dan de temperatuur waarop de koelcel is ingesteld. Door deze kleine inspanning besparen we tot 30% energie!
Zonne-energie en hybride
Daarnaast vindt u op ons pand zonnepanelen terug. De energie die op deze manier gegenereerd wordt, wordt gebruikt voor onze warmwatervoorziening. Ook bij het wagenpark wordt rekening gehouden met duurzaamheid door middel van hybride auto’s. Het interne transport tot slot is grotendeels geautomatiseerd. Dit transport wordt dus elektronisch aangestuurd waardoor er geen CO2-uitstoot is.

Maatschappelijk ondernemen

Naast onze beperkte ecologische voetafdruk, houden we ons ook bezig met maatschappelijk ondernemen. Zo zijn wij in het bezit van een license to trade van Fairtrade en sponsoren wij ieder jaar verschillende doelen financieel of in natura.