Citrusvruchten worden al duizenden jaren geteeld. Over het algemeen zijn er drie echte “soorten” citrus: de pompelmoes - Citrus grandis -, de mandarijn - Citrus reticulata - en de sukadecitroen ofwel cedraat - Citrus medica. Alle andere soorten zoals de sinaasappel zijn kruisingen van deze varianten.
Naast het gebruik als vers fruit worden citrusvruchten ook uitgeperst voor de sappen. Uit de schil worden zelfs oliën gehaald die worden gebruikt als smaakmaker en in parfums. Voor ons ruim aanbod aan citrusvruchten werken wij onder andere samen met de Zuid-Afrikaanse teler SAFE.
In een citroen zitten ongeveer 10 kcal en 2.5 gram koolhydraten. Er is geen sprake van eiwitten of vetten. Daarom smaakt een citroen veel zuurder dan een sinaasappel, die een veel hoger suikergehalte heeft. In een sinaasappel zitten ongeveer 48 kcal, 1 gram eiwitten en 10 gram koolhydraten. Een ander voorbeeld is de mandarijn. Hierin zitten ongeveer 16 kcal en 4 gram koolhydraten. Wat alle citrusvruchten wel gemeen hebben, is dat ze allemaal zeer rijk zijn aan vitamine C.
Ideale bewaartemperatuur:
12 graden Celsius
Verpakkingen:
Wij kunnen onze citrusvruchten los leveren maar ook naar uw wensen verpakken in onder ander:
- Netlon
- Girsack
- Schaal
- Flowpack