De radijs - Raphanus sativus - maakt deel uit van de kruisbloemenfamilie. Deze groente kent drie varianten: rood, wit en witpunt. Radijs is enigszins scherp van smaak en wordt over het algemeen rauw gegeten. Radijsjes worden van december tot september gezaaid. In de zomer zijn de radijsjes wel sneller klaar om geoogst te worden. Dan neemt het amper drie weken tijd in beslag. In de winter kan dit tot wel drie maanden duren.
Naast de bovengenoemde drie varianten, kunt u bij ons ook kennismaken met de Japanse reuzeradijs. Deze heet Daikon of is ook beter gekend als Rettich. De Europese versie van de Rettich worden ook wel IJspegels genoemd. Deze variant is kleiner dan de Rettich, maar veel zachter van smaak dan gewone radijsjes.
100 gram verse radijs bevat ongeveer 20 kcal, 2 gram koolhydraten, 1 gram eiwit en 0.2 gram vet. Ook bevatten de radijsjes calcium, ijzer, vitamine B en C.
Ideale bewaartemperatuur:
Tussen de 3 en 4 graden Celsius.